000 "ТЕЛЕЦ" Телефон (044)576-57-01 (02, 03) Факс (044) 576-57-04 E-mail: telets@telets.com.ua 02099, Украина, г.Киев, ул. Бориспольская. 9
НОВИНКА!
Крупка із зерен вівса
З давніх давен відомо, що крупка вівсяна , як і висівки, є багатим джерелом білку, бездоганно очищує кишечник від шлаків, що не тільки допомогає нормалізувати процеси травлення, але і стає початком повернення маси тіла до нормальних показників.
Найкориснішою складовою вівсяної крупки, як і висівок, є харчові волокна, які перетворюються на в'язку масу, яка зв'язує холестерин. Завдяки різноманітному та багатому складу вітамінів і мінералів крупка вівсяна вельми корисна для зору.
Крім корисних вуглеводів і харчових волокон, більшість з яких розчинні, у вівсяній крупці, в порівнянні з висівками, міститься велика кількість рослинних білків і жирів зі складним і багатим складом. У білках багато амінокислот - 8 незамінних, у жирах - жирних кислот: насичених, мононенасичених і поліненасичених - останніх найбільше, вітаміни групи В, РР, є лікопін, лютеїн і зеаксантин. Мінеральні речовини - калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, залізо присутні в крупці в більшій кількості , ніж у висівках пшеничних.*
За умови регулярного вживання крупка вівсяна
Рекомендації по використанню:
Крупку із зерен вівса, як і висівки, додають в страви для збільшення вмісту харчових волокон. Використовують у приготуванні перших та других страв.
Потребує варіння
*Химический состав пищевых продуктов. КН. 2: Справочные таблицы содержания аминокислот, жирных кислот, витаминов, макро- и микроэлементов, органических кислот и углеводов/Под ред. проф., д-ра техн. наук И.М. Скурихина и проф., д-ра мед. наук М.Н. Волгарева.-2-е изд., перераб.и доп.-М.: Агропромиздат, 1987.-360с.